Харківщина затвердила бюджет 2024 року – Синєгубов

Фото: Харків Times

Харківська область затвердила обласний бюджет на майбутній, 2024 рік. В якості головного пріоритету визначено обороноздатність.

Про це Харків Times довідався з допису в Facebook начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Основні сили та ресурси спрямовуємо на підтримку тих, хто боронить Україну і наближає нашу спільну Перемогу. Обороноздатність – наш головний пріоритет. В тому числі це програми підтримки наших захисників та захисниць, соціальний захист членів родин бійців та ін. Дуже важливі заходи!» – написав Синєгубов.

Доходи й видатки бюджету заплановані на рівні 4,9 млрд гривень.

«Також першочергово кошти спрямовуємо на фінансування медицини, освіти, соціального захисту жителів Харківщини та відновлення цивільної інфраструктури», – зазначив начальник ХОВА.

Синєгубов пообіцяв мешканцям області підвищення розміру мінімальної заробітної плати. За його словами, з 1 січня 2024 року вона становить 7100 гривень, а з квітня – вже 8 тисяч.

До місцевих бюджетів області заплановано спрямувати 200 мільйонів гривень у вигляді дотацій та субвенцій з державного бюджету.

Як повідомляв Харків Times, у цьому році видатки на потреби військових, станом на середину листопада, склали майже 36% бюджету Харківської області.